Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan!

Oleh: Rahman Basri

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah seorang lelaki ini..

Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada anda. Harap anda boleh baca hingga habis ya.

Kisah ini adalah pengalaman sebenar bagaimana lelaki ini buat jualan RM121,175.00 dalam masa 2 bulan dengan online sahaja!

*Cerita ini adalah dimana bagaimana bermulanya kisah lelaki ini di dalam bisnes online yang dikongsikan di fb Mahmud Roslan.

Ceritanya macam ini..

Sebelum ini saya bekerja kilang di Johor Bahru dan saya hanya buat bisnes online secara sambilan untuk menambah pendapatan.

Seriuss.. saya bosan kerja makan gaji dengan majikan saya.

Saya berhenti kerja kilang pada tahun 2010 dan nekad buat bisnes online sepenuh masa ini sebab saya dah bosan.

Bosan dengan sistem, bosan dengan rutin yang sama tiap hari, tiap bulan, tiap tahun. Sangat membosankan.

Awal-awal jadi engineer memanglah seronok. Cabaran baru, aktiviti baru tiap hari. Bila diulang tiap tahun, akan jadi sangat membosankan.

Manusia jenis apa saya ini kalau setiap hari kena buat benda yang sama saja?

Paling membosankan.. Tekanan kerja, nak dapatkan gaji RM3200 sebulan terpaksa terima banyak tugasan setiap hari, paling tak tahan, selalu kena maki dengan majikan. hu.. hu.. hu..

Sampai bila saya nak kerja makan gaji?..

Sampai bila saya nak tahan telinga dimaki oleh majikan?..

Tahun ke tahun, sampailah pencen 10 tahun lebih lagi. Bila dah pencen barulah ada peluang nak pergi sana sini ikut rombongan warga emas.

Itupun kalau sempat rasa umur pencen, kalau umur pendek? Duit KWSP pun dapat ke orang lain.

Saya mahu bebas masa, bebas dari tekanan kerja, bebas dari peraturan majikan..

Jadi saya pun nekad untuk letak jawatan dengan notis 30 hari. Supaya saya tak lagi bosan dan boleh buat apa saya suka!

~Mahmud Roslan

Begitulah kisah permulaan bagaimana En Mahmud Roslan terlibat dengan bisnes online.

Tetapi kisahnya tidak terhenti disitu.

Kejayaan beliau berjaya menghasilkan jualan sehingga RM121,175.00 dalam masa 2 bulan dengan bisnes online.

Sebelum ini bisnes online yang beliau buat adalah banyak kepada dropship sahaja. Tapi pada tahun ini, beliau mula mencuba model bisnes baru iaitu bisnes Affiliate, iaitu dengan menjadi ejen & mempromosikan produk digital orang lain di internet.

Untuk setiap jualan yang terhasil, beliau akan dapat komisyen.

Ternyata Bisnes Affiliate yang dijalankan lebih mudah kerana tidak perlu simpan produk, tidak perlu uruskan pembayaran & pengeposan. Hanya tunggu komisyen masuk ke dalam akaun bank sahaja.

Hasilnya..

Apa yang saya boleh katakan, kunci kejayaan dalam bisnes affiliate beliau ialah apabila beliau menggunakan strategi yang betul secara konsisten. Inilah perkara asas jika anda juga ingin mencapai kejayaan besar dalam bisnes affiliate anda.

Begitulah kisah En Mahmud yang asalnya dulu kerja kilang telah berubah dan sekarang beliau mendapat lebih masa bersama keluarga, bebas dari tekanan kerja serta bebas dari peraturan majikan.

Jika En Mahmud boleh lakukan, anda juga pasti boleh!

Anda Berminat untuk mengetahui STRATEGI RAHSIA kejayaan En Mahmud & mahu belajar bagaimana buat duit secara konsisten dengan Affiliate?

 SJP 4.0 - 'Shorcut' Bisnes Affiliate!

Sekarang ini saya ada bangunkan satu sistem yang dikenali sebagai Sistem Jualan Pro, edisi 4.0 (SJP4.0) bertujuan sebagai 'SHORTCUT' untuk membantu anda mengumpul email list dan menghasilkan income melalui promosi produk affiliate.

Sistem ini telah dilancarkan pada 2013. Dan sehingga kini ia telah beroperasi hampir 6 tahun.

Tahun 2019 ini, sistem telah di 'upgrade' kepada sistem yang lebih stabil dan mesra pengguna. Modul pembelajaran juga telah ditambahbaik, sesuai dengan perubahan beberapa marketing tools yang ada di pasaran.

Alhamdulillah dalam tempoh tersebut, SJP ini telah membantu ramai usahawan internet menjana pendapatan tambahan ke akaun bank mereka melalui affiliate marketing.

Bagaimana SJP 4.0 boleh membantu anda buat duit dengan affiliate?

  • Sistem telah sediakan beberapa webpage khas untuk anda mengumpul senarai email prospek.
  • Tugas anda hanya fokus untuk tarik trafik ke webpage tersebut, dan selebihnya anda serahkan kepada sistem ini untuk melakukan follow up dan close sales kepada prospek yang anda telah bawa.
  • Anda berpeluang untuk jana komisyen dari pelbagai produk yang dipromosikan melalui sistem ini.Ini kerana setiap kali prospek anda subscribe emel mereka melalui webpage tersebut, sistem akan terus capture 'ID affiliate' anda untuk dimasukkan secara automatik di dalam siri email follow up.
  • Sistem akan menghantar email follow up secara berkala, dan apabila prospek baca emel tersebut dan membeli produk yang ditawarkan, maka anda dapat komisyen

Oleh itu secara teknikalnya..

Setiap emel follow up yang dihantar dari SJP 4.0 akan berpotensi menghasilkan duit untuk anda!

Jika anda mempromosi webpage khas anda, tugas anda menjadi lebih mudah kerana… Email list akan di follow up secara automatik dengan email yang siap sedia di dalam sistem.

Dan dengar ini. Jika mereka memesan mana-mana produk yang dipromosikan, anda akan menerima komisyen secara pasif. Semua kerja-kerja close sale, follow up, perkhidmatan pelanggan akan dikendalikan oleh sistem.

Ini antara feedback pengguna sistem jualan pro ini: 

Alhamdulillah, setakat ni jumlah komisyen affiliate yang saya berjaya terima daripada sistem ini adalah RM3,798.

Komisyen ini hanya sebahagian kecil sahaja, kerana saya lebih banyak menjana pendapatan daripada jualan produk saya sendiri.

Wahi Abd Rashid
Wahi Abd Rashid Green Matrix

Jika anda berminat untuk menggunakan "Sistem Jualan Pro 4.0" dan mula jana pendapatan melalui affiliate, anda boleh lihat tawaran istimewa dengan klik butang di bawah:

Info Lanjut Sistem Jualan Pro 4.0 »